Tips på förrätt & superenkel efterrätt
Förrätt: Fransk löksoppa, 2 pers
Ingredienser:
3 gula lökar
Smör (till stekning)
5 dl grönsaksbuljong (5dl vatten+2 buljongtärningar)
ca 2 tsk färsk timjan
4 skivor baguette
1 dl lagrad ost, riven, jag tog västerbottensost
Gör såhär:
Skiva löken tunnt och fräs den i smör i en kastrull på låg värme. Den ska inte få färg, bara mjukna.
Tillsätt grönsksbuljongen samt timjan och låt puttra i ca 10 min
Häll upp i 2 ugnsfasta portionsskålar, fördela baguetteskivorna och osten över och gratinera i ugnen på 250 grader.
Garnera med en timjankvist och servera!

Efterrätt: Lakritsglass med varma hallon
Ingredienser:
1/2 l vaniljglass
16 st turkisk peppar
Frysta hallon
Gör såhär:
Krossa turkisk peppar en i en mortel och blanda krosset med glassen (den måste vara lite upptinad)
Ställ in glassen i frysen
Värm hallonen i en kastrull, tillsätt lite socker
Lägg upp glassen i skålar, ringla över hallonen och servera!

Ingredienser:
3 gula lökar
Smör (till stekning)
5 dl grönsaksbuljong (5dl vatten+2 buljongtärningar)
ca 2 tsk färsk timjan
4 skivor baguette
1 dl lagrad ost, riven, jag tog västerbottensost
Gör såhär:
Skiva löken tunnt och fräs den i smör i en kastrull på låg värme. Den ska inte få färg, bara mjukna.
Tillsätt grönsksbuljongen samt timjan och låt puttra i ca 10 min
Häll upp i 2 ugnsfasta portionsskålar, fördela baguetteskivorna och osten över och gratinera i ugnen på 250 grader.
Garnera med en timjankvist och servera!


Efterrätt: Lakritsglass med varma hallon
Ingredienser:
1/2 l vaniljglass
16 st turkisk peppar
Frysta hallon
Gör såhär:
Krossa turkisk peppar en i en mortel och blanda krosset med glassen (den måste vara lite upptinad)
Ställ in glassen i frysen
Värm hallonen i en kastrull, tillsätt lite socker
Lägg upp glassen i skålar, ringla över hallonen och servera!
